Workshop de portret fotografic în cadrul I.O.I. Fest

Atelierul de Fotografie şi Asociaţia Culturală Art Act au plăcerea de a vă invita duminică15 iulie 2012, începând cu ora 18, la workshop-ulPortretul de instantaneu versus portretul regizat (sau surprinderea „sufletului” personajelor). Atelierul va avea loc în cadrulI.O.I. Fest (Interactiv. Original. Imprevizibil) şi se va desfăşura în Piața Unirii din Cluj-Napoca, fiind deschis pentru toţi pasionaţii de fotografie, indiferent de vârstă sau nivel de pregătire în arta fotografică. Cel care va susține workshop-ul este fotograful Marius Rus, formator acreditat CNFPA.

Nimic nu ne impresioneaza mai tare în expresivitatea unui om decât surpriza – acel moment bine definit, dar greu de imortalizat. Astfel, portretul pare a descoperi totul, mai putin o emoţie: „surpriza”. Mai mult, chiar daca figura umana este fascinantă, mulţi fotografi se mulţumesc cu rutina de a prezenta imagini cu zâmbete largi care îl flatează pe privitor prin glamour-ul pe care îl transmit.

Acest workshop abordează, însă, o altă viziune asupra portretului. Vom examina strategii şi capcane implicate în realizarea unui portret cu adevarat fascinant, fie că vorbim despre portretul de instantaneu, fie că vorbim despre portretul regizat. Pe de altă parte, vom ţine cont şi de diferenţele dintre cele două tipuri de genuri ale artei fotgrafice, scoţând în evidenţă particularităţile fiecăruia şi prezentând, în acelaşi timp, şi modalităţile de a le realiza corect.

În concluzie, te aşteptăm să participi alături de noi la acest workshop pentru a descoperi câteva detalii ale realizării corecte a portretului de instantaneu şi a portretului regizat.

Participarea la workshop este gratuită ‒ în limita spaţiului disponibil ‒ singura condiţie fiind aceea ca participanţii să aibă propriul lor aparat foto. Durata atelierului este de 2 ore.

Înscrierile se pot face printr-un e-mail la adresa atelieruldefotografie@yahoo.ro. Persoana de contact este Lucian Zaharie Anton – Manager Atelierul de Fotografie (www.atelierul-de-fotografie.ro) E-mailul nu trebuie să conţină altceva decât numele şi vârsta dumneavoastră, precum şi specificarea faptului că este vorba de o aplicaţie pentru workshop-ul Portretul de instantaneu versus portretul regizat (sau surprinderea „sufletului” personajelor).

Advertisements

Leave a comment

No comments yet.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 • Colendar

  July 2012
  M T W T F S S
  « Jun    
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031